Loader

Πικάντικη τηγανιά

2013-06-16
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 40λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

1 κιλό χοιρινό κομμένο σε κυβάκια
Λάδι
Αλατοπίπερο
1 κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες
1κ.γλ.μπούκοβο
1κ.γλ.ρίγανη
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
200γρ. κεφαλοτύρι σε κύβους
λιωμένο το βάζουμε και αυτό 2-3 λεπτά πριν σβήσουμε το φαγητό μας.
5 πατάτες μικρές
Λάδι για το τηγάνισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Ρίχνω σε κατσαρόλα 4κ.σ. λάδι. Αλατοπιπερώνω το κρέας και το ρίχνω μέσα στην κατσαρόλα να σωταριστεί. Σβήνω με το κρασί και πασπαλίζω με τη ρίγανη και το μπούκοβο. Συμπληρώνω 1 ποτήρι νερό και σιγοβράζω, περίπου 40 λεπτά. Εντωμεταξύ βράζω τις πατατούλες μου. Τις σουρώνω και τις κόβω στα 8. Τις τηγανίζω σε καυτό λάδι και τις ακουμπάω σε απορροφητικό χαρτί. Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνω μια κουταλιά λάδι και σωτάρω τις πιπεριές μέχρι να πάρουν χρώμα. Τις ρίχνω μέσα στο φαγάκι μου 5 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο και ανακατεύω. Σερβίρω με τα κυβάκια του τυριού. Αν το θέλω περισσότερο λιωμένο το βάζουμε και αυτό 2-3 λεπτά πριν σβήσουμε το φαγητό μας μαζί με τις πατάτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *