Loader

Πικάντικα σπαράγγια ατμού

2015-05-23
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 15λ
  • Έτοιμο σε: 25λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

25/5/15

Πικάντικα σπαράγγια ατμού σήμερα. Λευκά ή πράσινα, δεν έχει σημασία, ότι προτιμάτε ή ότι βρείτε. Η βελούδινη υφή τους και η πικάντικη γεύση από το λάδι που θα ετοιμάσουμε, θα απογειώσει τον ουρανίσκο σας.

hotasparagus (2) hotasparagus (3)

Συστατικά

  • ½ κιλό λευκά σπαράγγια
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ¼ της κουταλιάς του γλυκού πιπεριά τσίλι, πολύ ψιλοκομμένη
  • ½ κουταλιά του γλυκού εστραγκόν ή μυρωδικό της αρεσκείας μας
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • Αλατοπίπερο
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας λευκό balsamico

Οδηγίες

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τα σπαράγγια και τα ακουμπάμε σε συσκευή ατμού ή σε μεταλλικό σουρωτήρι πάνω σε νερό που βράζει, για 10-12 λεπτά.

Βήμα 2

Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 3

Μεταφέρουμε τα σπαράγγια σε πιατέλα και ραντίζουμε με το πικάντικο λάδι για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *