Loader

Πικάντικα μύδια με φέτα

2015-07-13
  • Μερίδες: 2-4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 15λ
  • Έτοιμο σε: 30λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

11/7/15

Πικάντικα μύδια με φέτα για ουζοκρασάκια και παρέα στο μπαλκόνι!

midiasag (1)

Συστατικά

  • ½ κιλό μύδια ψίχα
  • ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2-3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 κουταλιά του γλυκού πάστα τσίλι ή 1 μικρή καυτερή πιπεριά πολύ ψιλοκομμένη
  • 2/3 του φλιτζανιού λευκό κρασί
  • 1-2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος και λίγο ακόμα για το σερβίρισμα
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα της αρεσκείας μας
  • 200gr. Φέτα κομμένη σε κύβους
  • Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το σκόρδο και το τσίλι ή την πιπεριά και ανακατεύουμε για ένα λεπτό.

Βήμα 2

Προσθέτουμε τα μύδια, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά.

Βήμα 3

Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τη μουστάρδα και τον μαϊντανό. Μαγειρεύουμε για άλλα 10-12 λεπτά και διασκορπίζουμε τη φέτα. Σβήνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με λίγο ακόμα μαϊντανό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *