Loader

Πικάντικα μαυρομάτικα φασόλια με μπέικον

2013-07-28
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

250γρ.μαυρομάτικα φασόλια
1κρεμμύδι ψιλ/νο
1φλ.χυμός ντομάτας
1καρότο κομμένο σε ροδέλες
1πιπεριά Φλωρίνης από βάζο ψιλ/νη
1κ.σ.πάπρικα
1/2κ.γλ.μπούκοβο
Λάδι
Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βράζουμε τα μαυρομάτικα σε άφθονο νερό μισή ώρα. Τα στραγγίζουμε και τα κρατάμε στην άκρη. Ρίχνουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σωτάρουμε το κρεμύδι. Συμπληρώνουμε το μπέικον,την πιπεριά και το καρότο. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μπούκοβο και την πάπρικα. Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και λίγο νερό και αφήνουνε να σιγοβράσει περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μείνει με τη σαλτσούλα του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *