Loader

Πικάντικα μίνι κεφτεδάκια με σάλτσα

2013-06-11
  • Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 1:10 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ

1/2κιλό κιμάς ανάμικτος

1φλ.τριμμένα bake rolls με σκόρδο

1κρεμμύδι τριμμένο

Αλατοπίπερο

1αυγό

1κ.γλ.εστραγκόν

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

1φλ.χυμός ντομάτας

2κ.σ.κέτσαπ

1κ.σ.μουστάρδα

Λάδι

Αλατοπίπερο

1σκελ.σκόρδο λιωμένη

1φλ.ζωμός κρέατος

1/2κ.γλ.καστανή ζάχαρη

1κ.σ.worcestershire sauce

1/3κ.γλ.πιπέρι καγιέν

2σταγόνες Tabasco

Λάδι και αλεύρι για το τηγάνισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα σε κατσαρολάκι και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Κατόπιν χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν 15 λεπτά περίπου. Ετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια βάζοντας όλα τα υλικά σε μπολ και ζυμώνοντας τα καλά. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε. Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και τα κατεβάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τα βάζουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε από πάνω κουταλιές από τη σάλτσα για να σερβίρουμε. Τρώγονται με ρύζι ή φρέσκιες τηγανητές πατάτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *