Loader

Πατατόπιτσα μεσογειακή

2013-07-08
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

2πατάτες βρασμένες και λιωμένες

1 ½ φλ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

3κ.σ.λάδι

1κ.γλ.αλάτι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ

3κ.σ.πέστο

1πιπεριά κέρατο ψιλ/νη

12ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι ψιλ/νες

15ντοματίνια κομμένα στη μέση

1μικρό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

1/2φλ.φέτα θρυμματισμένη

1φλ.γκούντα τριμμένο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε βαθύ μπολ και τα ζυμώνουμε καλά. Στρώνουμε λαδόκολλα σε στρογγυλό ταψί και απλώνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη. Την αλείφουμε με το πέστο και από πάνω διασκορπίζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το τυρί γκούντα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά περίπου. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.