Loader

Πατατόπιτα γυμνή με πολλά τυριά

2013-06-17
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 60λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

800γρ.πατάτες βρασμένες και πολτοποιημένες σε πουρέ

3κ.σ.λάδι και λίγο ακόμα για το ταψί

Φρυγανιά τρίμμα για το ταψί

1/2φλ.ανθότυρο θρυμματισμένο

1 ½ φλ. διάφορα τυριά τριμμένα (εγώ έβαλα ότι είχα στο ψυγείο, ρεγκάτο, πεκορίνο, γκούντα και γραβιέρα)

1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

4αυγά χτυπημένα

1/2φλ.γάλα

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τις πατάτες, τα τυριά, τα αυγά, το γάλα και αλατοπίπερο. Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με το λάδι το κρεμμύδι να πάρει χρώμα και να μαλακώσει. Το μεταφέρουμε στα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Λαδώνουμε ένα ταψάκι και το πασπαλίζουμε με φρυγανιά. Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα και το πασπαλίζουμε με λίγη ακόμα φρυγανιά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να ροδίσει. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *