Loader

Πατατοσαλάτα με κρέμα ταραμά και μυρωδικά

2014-06-21
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 15λ
  • Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

3/7/14

Πατατοσαλάτα με κρέμα ταραμά και μυρωδικά για όσους δοκίμασαν τα tacos που σας έφτιαξα χθες αλλά και όσους παρακολουθούν και πειραματίζονται με τα πιάτα του ZannetCooks. Έχετε σαφώς πια καταλάβει ότι κάθε τι που μαγειρεύεται στο σπίτι μας, τρώγεται μέχρι τέλους, όχι μόνο επειδή είναι πολύ νόστιμο (μετριοφροσύνη που την έχω) αλλά και γιατί δεν μου αρέσει να πετάω φαγητά ή να αφήνω κάτι να πάει χαμένο. Η ανακύκλωση στην κουζίνα είναι κατά τη γνώμη μου, ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία οικιακής οικονομίας αλλά και μαγειρικής επιδεξιότητας αφού εξιτάρει την φαντασία και μου δημιουργεί αίσθημα αυτοπεποίθησης. Μεγαλώνοντας άλλωστε με μια γιαγιά που είχε καθιερωμένο στο εβδομαδιαίο μενού, την ημέρα της ανακύκλωσης ή αλλιώς το «τρώμε ότι έχουμε μαγειρέψει τις προηγούμενες ημέρες», έμαθα και εγώ να πορεύομαι. Βέβαια κρέμα ταραμά δεν είχε στο διατροφικό μας πλάνο, ούτε και μωβ πατάτες, αλλά γι’ αυτό δεν λέμε ότι οι επόμενες γενιές είναι πιο εξελιγμένες;

potsldmekremaavocado (1) potsldmekremaavocado (3)

Συστατικά  

400gr. Μωβ πατάτες ή γλυκοπατάτες

2 μέτρια καρότα τριμμένα

2 κουταλιές της σούπας άνηθος ψιλοκομμένος

2 κουταλιές της σούπας chives ψιλοκομμένα

¼ του φλιτζανιού πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες

Αλατοπίπερο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

¼ του φλιτζανιού κρέμα ταραμά

Οδηγίες

Βήμα 1

Καθαρίζουμε και ρίχνουμε τις πατάτες σε μπόλικο νερό που βράζει για 12 λεπτά. Τις σουρώνουμε και τις ανακατεύουμε με την κρέμα ταραμά.

Βήμα 2

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα καρότα, τα chives, τον άνηθο και τις ελιές και τα ανακατεύουμε με το μείγμα πατάτες. Ραντίζουμε με το λάδι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε ελαφρά. Σερβίρουμε την πατατοσαλάτα χλιαρή ή κρύα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *