Loader

Πατατοκεφτέδες με καραμελωμένα κρεμμύδια και blue cheese

2013-06-06
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 15λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Φακές με χυμό πορτοκάλι και κάρυ

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

  • Σκεπαστή πικάντικη φέτα

  • Πικάντικα ζυμαρικά με τη σάλτσα τους σε ένα σκεύος

Συστατικά  

2πατάτες
1 αυγό
Αλατοπίπερο
1κ.σ.εστραγκόν ξερό
2κ.σ.βούτυρο
2κ.σ.λάδι
1 κρεμμύδι μεγάλο
1 1/2κ.σ.ζάχαρη καστανή
100γρ.blue cheese
Λάδι για το τηγάνισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Τρίβουμε τις πατάτες στον τρίφτη και τις αφήνουμε 10 λεπτά στο νερό. Έπειτα τις σουρώνουμε καλά και τις βάζουμε σε μια πετσέτα να απορροφηθούν τα υγρά. Τις μεταφέρουμε σε μπωλ και προσθέτουμε αλατοπίπερο , το αυγό και το εστραγκόν. Ανακατεύουμε καλά. Κόβουμε το κρεμμύδι σε φετάκια και σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το λάδι και το βούτυρο να λιώσουν. Σωτάρουμε εκεί τα κρεμμύδια και μόλις ροδίσουν πάσπαλίζουμε με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε να καραμελώσουν.Περίπου 10 λεπτά. Τα αφαιρούμε από το τηγάνι και ρίχνουμε λίγο λάδι για τηγάνισμα. Παίρνουμε κουταλιά κουταλιά από το μείγμα με τις πατάτες και τις ακουμπάμε στο καυτό λάδι να τηγανιστούν και από τις 2 πλευρές. Αν χρειαστεί τις πιέζουμε λίγο στο κέντρο να απλώσουν. Τοποθετούμε σε πιατέλα τους πατατοκεφτέδες και από πάνω ρίχνουμε τα κρεμμύδια και κυβάκια από το blue cheese. Τρώγονται ζεστά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.