Loader

Πατέ λαχανικών

2013-12-09
  • Μερίδες: 8
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

9/12/13

Πατέ λαχανικών με το περίφημο nutrinional yeast που έψαχνα τόσο καιρό. Αυτές τις νιφάδες μαγιάς που το βρίσκεις συνήθως σε μαγαζί με βιολογικά προϊόντα και αντικαθιστά κυρίως το τυρί αλλά και κατά περιπτώσεις το γάλα ή το αυγό, διαλυμένο σε λίγο νεράκι. Αυτό σε απλά ελληνικά γιατί πολλές φορές ανακαλύπτω πράγματα στο internet που σχετίζονται με τη μαγειρική αλλά δεν είναι συνηθισμένα στη χώρα μας και κάποιες φορές αναλογίζομαι τι καλά που θα ήταν να είχα κάποιον να μου πει με 2 λόγια τι είναι ή που βάζουμε το κάθε τι. Είμαι και περίεργος άνθρωπος και μου αρέσουν οι αναζητήσεις γι’ αυτό και ελπίζω το συγκεκριμένο υλικό να φανεί χρήσιμο σε κάποιους από εσάς, κυρίως τους vegetarians φίλους μας μάλλον και σύντομα δεσμεύομαι για περισσότερες συνταγές με το εν λόγω υλικό, που αφού το πήραμε θα το χρησιμοποιήσουμε. Μην μας λέτε και σπάταλους!

Συστατικά  

1 φλιτζάνι ψίχα ηλιόσπορου ψημένη

½ φλιτζάνι αλεύρι

½ φλιτζάνια μαγιά μπύρας σε νιφάδες (θα το βρούμε σε μαγαζί με βιολογικά προϊόντα, στα αγγλικά λέγεται nutritional yeast και το χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να αποφύγουμε τη χρήση ζωικών υλικών, όπως βούτυρο, γάλα, αυγά)

Αλατοπίπερο

1 κουταλιά του γλυκού βασιλικός ξερός

½ κουταλιά του γλυκού θυμάρι

¼ της κουταλιάς του γλυκού σπόροι μάραθου αποξηραμένοι ή ότι άλλους μυρωδικούς σπόρους έχουμε ή λίγη πάπρικα

1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

1 κρεμμύδι μέτριο , πολύ ψιλοκομμένο

1 μέτριο καρότο βρασμένο

2 μέτριες γλυκοπατάτες βρασμένες

¼ του φλιτζανιού νερό

Οδηγίες

Βήμα 1

Ρίχνουμε στο multi τον ηλιόσπορο, το βασιλικό , το θυμάρι και τους μυρωδικούς σπόρους αν τους χρησιμοποιήσουμε και τα χτυπάμε. Τα μεταφέρουμε σε μπολ μαζί με τις νιφάδες μαγιάς, το αλεύρι και το αλατοπίπερο.

Βήμα 2

Πολτοποιούμε το καρότο και τις γλυκοπατάτες και τα ρίχνουμε και αυτά στο μπολ μαζί με το νερό, το λάδι, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Με ένα μεγάλο κουτάλι ή σπάτουλα τα ανακατεύουμε καλά και τα στρώνουμε όμορφα σε αντικολλητικό ταψί.

Βήμα 3

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά, καλυμμένο με αλουμινόχαρτο και άλλα 20, χωρίς το αλουμινόχαρτο. Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως και το ξεφορμάρουμε.

Βήμα 4

Το σερβίρουμε στη θέση μπιφτεκιών ή ψητού κρέατος μαζί με κάποιο ανάλογο συνοδευτικό (ρύζι ή σοταρισμένα μανιτάρια) ή με σαλάτα. Μπορούμε να το αλείψουμε σε φρέσκο ή φρυγανισμένο ψωμί ή να αντικαταστήσουμε με αυτό, το αλλαντικό του τοστ.

Προσαρμογή συνταγής :

http://cravinggreens.blogspot.gr/2013/05/veggie-pate.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *