Loader

Πατάτες smashed με σάλτσα κόλιανδρου και ρόδι

2014-07-01
  • Servings: 2
  • Prep Time: 15λ
  • Cook Time: 40λ
  • Ready In: 55λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

16/7/14

Πατάτες smashed με σάλτσα κόλιανδρου και ρόδι. Πατάτες να τις φας με το χέρι, να τις βουτήξεις στην σάλτσα, να τις ανακατέψεις με όλα τα υλικά για σαλάτα, να συνοδεύσεις ψητό κρέας ή ψάρι. Οι πατάτες του καλοκαιριού!

smashpotcorianderchutney (1) smashpotcorianderchutney (4)

Συστατικά  

350-400gr. Πατάτες της επιλογής μας

Αλατοπίπερο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1/3 του φλιτζανιού σπόρια ροδιού

Για τη σάλτσα κόλιανδρου:

1 φλιτζάνι peanuts

1 ματσάκι κόλιανδρος

Μπούκοβο, κατά βούληση

1φλιτζάνι σπανάκι ψιλοκομμένο

1-2 σκελίδες σκόρδο (ή όσο μας αρέσει)

Αλατοπίπερο

¼ του φλιτζανιού νερό (ή ανάλογα τη ρευστότητα που θέλουμε)

Method

Step 1

Ρίχνουμε τις πατάτες πολύ καλά πλυμένες σε μπόλικο νερό που βράζει για 12-15 λεπτά.

Step 2

Τις σουρώνουμε και με το εργαλείο για πουρέ ή ένα πιρούνι τις πιέζουμε να ζουληχτούν. Τις τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψί και τις ραντίζουμε με 1 κουταλιά ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 20-25 λεπτά ή μέχρι να κάνουν τραγανή κρούστα.

Step 3

Για τη σάλτσα κόλιανδρου: Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi και τα χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιογενές και ρευστό μείγμα. Το φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε και για άλλες 3-4 ημέρες. Ιδανικό για λαχανικά , λευκό ρύζι ή ψητό ψάρι.

Step 4

Για το σερβίρισμα: Τοποθετούμε τις πατάτες σε πιατέλα και διασκορπίζουμε από πάνω μια γενναιόδωρη ποσότητα από τη σάλτσα και τα σπόρια ροδιού. Ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *