Loader

Πατάτες με σάλτσα πράσου και μυζήθρα

2013-07-15
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 20λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

 

Συστατικά  

2μέτριες πατάτες κομμένες σε κυβάκια
1πράσο ψιλ/νο
Λάδι
Αλατοπίπερο
1/2ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
Λάδι για τηγάνισμα
Μυζήθρα για το σερβίρισμα
1/2κ.σ.πολτός πιπεριάς ή μπούκοβο

Οδηγίες

Βήμα 1

Αλατίζουμε τα κυβάκια πατάτας και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Τα κατεβάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε λάδι και σοτάρουμε το πράσο μέχρι να μαλακώσει. Σβήνουμε με το κρασί , αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τα τον πολτό πιπεριάς ή το μπούκοβο. Μόλις μείνει με το λαδάκι του το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Βάζουμε τις πατάτες σε ένα πιάτο και τις πασπαλίζουμε με τη μυζήθρα. Περιχύνουμε με το σοταρισμένο πράσο και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *