Loader

Πατάτες και σπαράγγια ατμού με σάλτσα κόλιαντρου και μοσχάρι

2014-06-10
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 35λ
  • Έτοιμο σε: 55λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

26/6/14

Πατάτες και σπαράγγια ατμού με σάλτσα κόλιαντρου και μοσχάρι το σημερινό μας πιάτο. Διάλεξα πιστεύω, ένα νόστιμο, πρωτότυπο και ελαφρύ πιάτο για να αρχίσει το τελευταίο Σαββατοκύριακου του Ιουνίου, που ελπίζω να αποζημιώσει όλους όσους βρίσκονται ακόμα σπίτι και μας παρακολουθούν στενά αυτές τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού ενόσω ονειρεύονται βουτιές, παραλίες, beachbars, cocktails και γενικά ότι έχει σχέση με διακοπές!

beefsteamedveggcilantro (1) beefsteamedveggcilantro (3)

Συστατικά  

4-5 μωβ πατάτες κομμένες στα 4 ή τα 6 ανάλογα το μέγεθος

250gr. Λευκά σπαράγγια, καθαρισμένα

300gr. Μοσχάρι , κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες

½ φλιτζάνι σάλτσα κόλιαντρου

Ελαιόλαδο για το ψήσιμο του κρέατος

αλατοπίπερο

Για τη σάλτσα κόλιαντρου:

3 μικρές πιπεριές, διάφορα χρώματα

1 ματσάκι κόλιαντρος

Χυμός από 1 Lime

Ξύσμα ½ lime

1 σκελίδα σκόρδο

2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα

1 κουταλιά της σούπας ξύδι λευκό

¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε μπόλικο νερό σε μεγάλη κατσαρόλα να πάρει βράση και ακουμπάμε πάνω της ένα μεταλλικό σουρωτήρι. Τοποθετούμε τις πατάτες μέσα στο σουρωτήρι και κλείνουμε με το καπάκι της κατσαρόλας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 10 λεπτά. Κατόπιν τοποθετούμε και τα σπαράγγια και αφήνουμε άλλα 15 λεπτά.

Βήμα 2

Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και τοποθετούμε το μοσχάρι, αφού το αλατοπιπερώσουμε. Ψήνουμε για 8-10 λεπτά σε μέτρια φωτιά ή ανάλογα πόσο ψημένο το θέλουμε.

Βήμα 3

Για τη σάλτσα κόλιαντρου: Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi ,λίγα λίγα , χτυπώντας στο ενδιάμεσο μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Βήμα 4

Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλατοπίπερο ή lime αλλά και επιπλέον ελαιόλαδο, ανάλογα πόσο ρευστή θέλουμε τη σάλτσα. Τη φυλάμε σκεπασμένη στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε. Διατηρείται 3-4 ημέρες. Μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε σαν dressing σαλάτας με λαχανικά ή ζυμαρικά αλλά και σαν sauce σε ψητό κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι.

Βήμα 5

Για το σερβίρισμα: Ακουμπάμε σε πιατέλα τα λαχανικά και από πάνω το κρέας, ζεστά ή κρύα. Διασκορπίζουμε από πάνω τη σάλτσα και αν θέλουμε επιπλέον λάδι και αλατοπίπερο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *