Loader

Πασχαλινή κοτόπιτα

2013-07-26
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 45λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε μαζί με το τυρί στο τέλος και ψιλοκομμένα βραστά αυγά από τα κόκκινα που έχουμε

Συστατικά  

 

 

1πακέτο σφολιάτα

Λάδι

2φιλέτα κοτόπουλο βρασμένα και ψιλ/να

3κρεμμύδια φρέσκα ψιλ/να

1/2φλ.αρακάς

2μεγάλες πατάτες κομμένες σε μικρά κυβάκια

2καρότα ψιλ/να

Αλατοπίπερο

1 1/2φλ.γκούντα

1/2κ.γλ.μοσχοκάρυδο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λίγο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, τα καρότα, τον αρακά και τις πατάτες, με λίγο νεράκι αν χρειαστεί στη συνέχεια , για 15 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφού κρυώσει λίγο προσθέτουμε το τυρί. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε μέσα το ένα φύλλο σφολιάτας. Ρίχνουμε και στρώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση και από πάνω απλώνουμε το δεύτερο φύλλο. Πιέζουμε όμορφα τις άκρες προς τα μέσα και με ένα πιρούνι τρυπάμε σε διάφορα σημεία. Με ένα πινελάκι βρέχουμε το φύλλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε την πίτα σε κομμάτια για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *