Loader

Παστίτσιο με πράσα

2013-08-04
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

1/2πακέτο ζυμαρικά Νο5
4πράσα ψιλ/να
1/2φλ.γάλα
3αυγά
1/2φλ.πάριζα ψιλ/νη (ή άλλο αλλαντικό της αρεσκείας μας)
1κ.σ.βούτυρο
200γρ.γκούντα τριμμένο
Αλατοπίπερο
300γρ.γιαούρτι

Οδηγίες

Βήμα 1

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα λαδώνουμε και τα αλατοπιπερώνουμε αφού τα στραγγίξουμε. Λαδώνουμε ένα ταψάκι και απλώνουμε μέσα τα μακαρόνια. Αχνίζουμε με λίγο νεράκι τα πράσα. Τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με την πάριζα αφού τα αλατοπιπερώσουμε. Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα με τα πράσα στα μακαρόνια. Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με το γιαούρτι και το τυρί. Απλώνουμε το μείγμα του γιαουρτιού ομοιόμορφα πάνω στα πράσα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 30 λεπτά ή μέχρι να κάνει κρούστα το γιαούρτι. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.