Loader

Παστίτσιο με κοφτό μακαρονάκι και ζαμπόν

2013-08-05
  • Χρόνος προετοιμασίας: 45λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 45λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

200γρ.κοφτό μακαρονάκι
150γρ.ζαμπόν κομμάτι ή παριζάκι
2κ.σ.βούτυρο
6κ.σ.αλεύρι
400ml γάλα
Αλατοπίπερο
Πάπρικα
200γρ.ρεγκάτο ή 100ρεγκάτο και 100παρμεζάνα
Λάδι για το ταψί
Φρυγανιά τρίμμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Βάζουμε κομμάτια από το ζαμπόν ή το παριζάκι και το κάνουμε «κιμά». Βάζουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι να λιώσει και προσθέτουμε σιγά σιγά ανακατεύοντας το αλεύρι μέχρι να σκουρύνει και να πήξει. Προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα, χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα μέχρι να αποκτήσουμε μια μπεσαμέλ με βελούδινα και ομοιόμορφη υφή. Αλατοπιπερώνουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με το ζαμπόν και το μισό τυρί(το ρεγκάτο αν διαλέξετε 2 τυριά). Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με την πάπρικα. Τα ανακατεύουμε όλα καλά. Λαδώνουμε ελαφρά ένα πυρέξ ή ταψί και το πασπαλίζουμε με την φρυγανιά. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα ζυμαρικών που ετοιμάσαμε και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Από πάνω απλώνουμε την μπεσαμέλ μας και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 45 περίπου λεπτά ή μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο , το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.