Παντζαρόσουπα με φρέσκια ρίγανη
2013-07-18- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Χρόνος μαγειρέματος: 25λ
Βαθμολογία
(0 / 5)
0 Βαθμολογία
Σχετικές Συνταγές:
Συστατικά
400γρ.παντζάρια καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
1μεγάλη πατάτα κομμένη σε κύβους
2κλωνάρια φρέσκια ρίγανη ψιλ/νη
Λάδι
Αλατοπίπερο
2φλ.ζωμός λαχανικών
Στραγγιστό γιαούρτι για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Σοτάρουμε σε κατσαρόλα με λίγο λάδι την πατάτα και τα παντζάρια. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη ρίγανη. Ρίχνουμε το ζωμό κι αφήνουμε να σιγοβράσουν 20 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα περνάμε από το multi. Μεταφέρουμε τη σούπα πάλι στην κατσαρόλα και τη βάζουμε να πάρει μια βράση. Ανακατεύουμε και τη σερβίρουμε ζεστή ή χλιαρή με 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι.