Loader

Παντζαροσκορδαλιά με καρύδια και ψητό σκόρδο

2016-03-18
  • Ποσότητα: 1 1/2 φλιτζάνι
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 45λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

23/3/16

Παντζαροσκορδαλιά με καρύδια και ψητό σκόρδο για ένα έξτρα πικάντικο άλειμμα που θα συνοδεύσει τον μπακαλιάρο μας.

beetskordalia (2) beetskordalia (6)

Συστατικά

  • 3 βρασμένα μέτρια παντζάρια
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • ½ φλιτζάνι καρυδόψιχα
  • 1/3 του φλιτζανιού άνηθος
  • 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • 1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλιά του γλυκού κόλιανδρος σκόνη
  • ½ κουταλιά του γλυκού τσίλι σκόνη ή πάστα ή ανάλογα τα γούστα

Οδηγίες

Βήμα 1

Ακουμπάμε το σκόρδο σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και το ραντίζουμε με λίγο λάδι. Το τυλίγουμε καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220C για 30 λεπτά.

Βήμα 2

Μόλις κρυώσει το ξετυλίγουμε και το πιέζουμε να βγει η ψημένη ψίχα του. Την βάζουμε στο multi μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και τελευταίο το λάδι, που θα ρίξουμε σιγά σιγά.

Βήμα 3

Χτυπάμε να ενωθούν και συμπληρώνουμε κάθε τόσο από το λάδι μέχρι να τελειώσει και να αποκτήσουμε ένα λείο μείγμα. Σερβίρουμε αμέσως ή φυλάμε στο ψυγείο για 3-4 ημέρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *