Loader

Παντζαροσαλάτα της Αφροδίτης

2013-07-03
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 20λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

1 κιλό παντζάρια
1 1/2 κούπα στραγγιστό γιαούρτι
1 κούπα χοντροκομμένα καρύδια
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες (ή περισσότερο αν προτιμάτε)
Αλάτι – πιπέρι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι

*Παντάρι κατά την μυθολογία έτρωγε η Αφροδίτη για να διατηρεί την ομορφιά της

Οδηγίες

Βήμα 1

Βράζουμε τα παντζάρια σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες και τις αραδιάζουμε σε μια πιατέλα. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι και περιχύνουμε με αυτό τα παντζάρια. Πασπαλίζουμε από πάνω με τα καρύδια. Καλή σας επιτυχία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *