Loader

Παντζάρια σαλάτα με αβοκάντο και ντρέσινγκ πορτοκαλιού

2014-12-21
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
  • Έτοιμο σε: 40λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

16/12/14

Παντζάρια σαλάτα με αβοκάντο και ντρέσινγκ πορτοκαλιού. Δροσερή, τραγανή και μοδάτη για όσους δεν θέλουν άλλο ρόδι, στις σαλάτες των γιορτών. Αν και προσωπικά, θα το πρόσθετα αν το είχα εύκαιρο!

beetavocsld (1) beetavocsld (3)

Συστατικά  

1 μεγάλο κολοκύθι τριμμένο

2 μέτρια παντζάρια, βρασμένα

1 ώριμο αβοκάντο

2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1/4 του φλιτζανιού άνηθος ψιλοκομμένος

40gr. Παστέλι χοντροκομμένο ή αντίστοιχη ποσότητα καραμελωμένων ξηρών καρπών

Για το ντρέσινγκ:

¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο

Χυμό από ½ πορτοκάλι

1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού

1 κουταλιά της σούπας ξύδι λευκό

1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα με σιναπόσπορο

½ κουταλιά του γλυκού μέλι

Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα παντζάρια με το κολοκυθάκι, τα φρέσκα κρεμμύδια και τον άνηθο.

Βήμα 2

Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και περιχύνουμε με τα 2/3 από αυτό τα λαχανικά. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Βήμα 3

Μεταφέρουμε σε πιατέλα ή μπολ και διασκορπίζουμε από πάνω το αβοκάντο, κομμένο σε φέτες και το παστέλι. Ραντίζουμε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *