Loader

Πέστο μελιτζάνας

2013-07-12
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

1μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα

2κ.σ.πατέ ελιάς

Αλατοπίπερο

1000γρ.ανθότυρο

1κ.γλ.βασιλικός

Οδηγίες

Βήμα 1

Κόβουμε τη μελιτζάνα στη μέση και την τοποθετούμε σε ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω. Ραντίζουμε με λίγο λάδι και τις ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου μέχρι να μαλακώσει η ψίχα. Περίπου 30 λεπτά. Κατόπιν την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και αφαιρούμε την σάρκα από τη φλούδα. Ρίχνουμε στο multi τη σάρκα και όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα πολτοποιούμε. Το βάζουμε σε μπολ στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε για ορεκτικό πριν ένα γεύμα ή να το αλείψουμε πάνω σε ψωμάκια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.