Loader

Πένες με μπάμιες κοκκινιστές

2013-08-07
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 20λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

1/2φλ.μπάμιες
500γρ. πένες ή άλλο κοντό ζυμαρικό της αρεσκείας μας
1φλ.χυμός ντομάτας
1σκελ.σκόρδο
Λάδι
Αλατοπίπερο
1κ.σ.δυόσμος ξερός
1κ.γλ.εσταγκόν ξερό
Πικάντικο τυρί τριμμένο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βράζουμε τις πάνες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρολίτσα και σωτάρουμε το σκόρδο να μαλακώσει. Ρίχνουμε τις μπάμιες, τη σάλτσα, το αλατοπίπερο και τα μυρώδικα και 1 ποτήρι νερό. Αφήνουμε να σιγοβράσει, περίπου 20 λεπτά. Μόλις ετοιμαστούν οι μπάμιες και μείνουν με το λαδάκι, ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε με μπόλικο τυράκι τριμμένο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.