Loader

Ορτύκια κρασάτα με πορτοκάλι

2015-12-13
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 40λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (3.5 / 5)

3.5 5 2
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

13/12/15

Ορτύκια κρασάτα με πορτοκάλι αφού τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές όλο και κάτι ιδιαίτερο θέλουμε να σερβίρουμε χωρίς να μας κοστίσει μια περιουσία. Τα ορτύκια είναι μια καλή λύση αν θέλουμε να σερβίρουμε κυνήγι, χωρίς πολύ μεγάλο κόστος.

krasortikiaport (1) krasortikiaport (3)

Συστατικά

  • 4 ορτύκια καθαρισμένα
  • ½ φλιτζάνι κρασί λευκό
  • Χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • 1φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου
  • 1 κουταλιά του γλυκού θυμάρι
  • 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας αλεύρι

Οδηγίες

Βήμα 1

Ξεπλένουμε τα ορτύκια και τα πασπαλίζουμε με το αλεύρι και λίγο αλατοπίπερο.

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε λίγο από το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τα ορτύκια μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Συγχρόνως ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε άλλη κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.

Βήμα 3

Μεταφέρουμε τα ορτύκια στο σκεύος με τα κρεμμύδια και σβήνουμε με το κρασί. Ανακατεύουμε και μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το ζωμό και το θυμάρι.

Βήμα 4

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά. Ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και μαγειρεύουμε άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να δέσει ωραία η σάλτσα. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλατοπίπερο και σερβίρουμε αμέσως με λευκό ρύζι ή άλλο συνοδευτικό της αρεσκείας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *