Loader

Οι πιο νόστιμες light φακές φούρνου

2013-07-20
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 1:20 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (2 / 5)

2 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

1φλ.φακές

1μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

5σκελ.σκόρδο ολόκληρες

1 ½ φλ.ζωμός λαχανικών

2φύλλα δάφνης

1κ.σ.φρέσκια ρίγανη

Αλατοπίπερο

1πιπεριά πράσινη και 1 κόκκινη ψιλ/νη

2ντομάτες κομμένες σε κυβάκια

4κ.σ.λάδι

3/4φλ.ανθότυρο θρυμματισμένο

Ξύδι balsamico για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε σε μια γάστρα με καπάκι τις φακές, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το 1 φλιτζάνι ζωμό, τα φύλλα δάφνης, αλατοπίπερο και τη ρίγανη. Κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε στο φούρνο στους 200C για 40 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές, τις ντομάτες και τον υπόλοιπο ζωμό και ψήνουμε άλλα 30 λεπτά στους 220C. Βγάζουμε το καπάκι και διασκορπίζουμε το ανθότυρο. Ψήνουμε άλλα 10 λεπτά, περιχύνουμε με το λάδι και όσο ξύδι θέλουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *