Loader

Νόστιμες light πατάτες φούρνου

2013-07-20
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 40λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (4.5 / 5)

4.5 5 2
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

 

Συστατικά  

 

4μέτριες πατάτες

1/4φλ.λάδι

Αλατοπίπερο

1/4κ.γλ.σκόρδο σκόνη

1/4κ.γλ.πάπρικα

2κ.γλ.μαϊντανός ψιλ/νος

1/4φλ.παρμεζάνα τριμμένη

Οδηγίες

Βήμα 1

Ρίχνουμε τις πατάτες 15 λεπτά σε νερό που βράζει. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις κόβουμε στα 4, 6 ή 8 ανάλογα το μέγεθος της πατάτας. Τις ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τις ραντίζουμε με το λάδι. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με την πάπρικα , τον μαϊντανό και τη σκόνη σκόρδου. Διασκορπίζουμε την παρμεζάνα να πάει παντού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20-25 λεπτά. Τις σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *