Loader

Νιόκι πράσινα

2013-06-03
  • Prep Time: 50λ
  • Cook Time:
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Πικάντικα ζυμαρικά με τη σάλτσα τους σε ένα σκεύος

  • Κρύα ζυμαρικά με blue cheese

  • Ιταλικό γιορτινό ψωμί

Συστατικά  

 

 

1/2κιλό σπανάκι

1/2κιλό πατάτες βρασμένες

2φλ.αλεύρι

Αλατοπίπερο

1/2φλ.βούτυρο λιωμένο

Παρμεζάνα ή πεκορίνο τριμμένο (προαιρετικά)

Method

Step 1

Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το σπανάκι να αχνίσει και το μεταφέρουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξει πολύ καλά. Το βάζουμε σε μπόλ και αφού κάνουμε τις πατάτες πουρέ με το ειδικό εργαλείο,τον μεταφέρουμε στο σπανάκι. Ρίχνουμε το αλεύρι και αλατοπίπερο και τα ζυμώνουμε πολύ καλά, να αποκτήσουμε μια εύπλαστη ζύμη. Πλάθουμε σε μακρόστενα στρογγυλά κομμάτια τη ζύμη και την ΄κοβουμε σε πάγκο κουζίνας μεε ένα μαχαίρι σε κομμάτια 1εκατοστού περίπου. Τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει και με τρυπητή κουτάλα τα μεταφέρουμε σε πιατέλα μόλις βγουν στην επιφάνεια. Τους ρίχνουμε το βούτυρο και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα ή πεκορίνο για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *