Νιόκι πράσινα
2013-06-03- Κουζίνα: Ιταλική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 50λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1/2κιλό σπανάκι
1/2κιλό πατάτες βρασμένες
2φλ.αλεύρι
Αλατοπίπερο
1/2φλ.βούτυρο λιωμένο
Παρμεζάνα ή πεκορίνο τριμμένο (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το σπανάκι να αχνίσει και το μεταφέρουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξει πολύ καλά. Το βάζουμε σε μπόλ και αφού κάνουμε τις πατάτες πουρέ με το ειδικό εργαλείο,τον μεταφέρουμε στο σπανάκι. Ρίχνουμε το αλεύρι και αλατοπίπερο και τα ζυμώνουμε πολύ καλά, να αποκτήσουμε μια εύπλαστη ζύμη. Πλάθουμε σε μακρόστενα στρογγυλά κομμάτια τη ζύμη και την ΄κοβουμε σε πάγκο κουζίνας μεε ένα μαχαίρι σε κομμάτια 1εκατοστού περίπου. Τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει και με τρυπητή κουτάλα τα μεταφέρουμε σε πιατέλα μόλις βγουν στην επιφάνεια. Τους ρίχνουμε το βούτυρο και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα ή πεκορίνο για να σερβίρουμε.