Loader

Νηστίσιμες σαλτσάτες μελιτζάνες

2013-05-29
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 1:10 ω
  • Χρόνος μαγειρικής: 40λ
  • Έτοιμο σε: 2:20 ω
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά

1μεγάλη μελιτζάνα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια

1πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μεγάλα κομμάτια

1φλ.μανιτάρια κομμένα σε φέτες

1μεγάλο κρεμμυδι ψιλ/νο

1μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κύβους

1ξυλάκι κανέλας

1/2κ.γλ.κάρυ σκόνη

1κ.γλ.μουστάρδα

Αλατοπίπερο

Φρέσκα κρεμμύδια και μαϊντανός ψιλ/νος για το σερβίρισμα

Για την μαρινάδα

1/4φλ.ξύδι balsamico

4σκελ.σκόρδο ολόκληρες

1κ.γλ.ginger σκόνη

2κ.σ.λάδι

1κ.γλ.κόλιαντρος σκόνη

1κ.γλ.κύμινο

1/2κ.γλ.κουρκουμάς

1κ.γλ.garam masala

1/2κ.γλ.τσίλι σκόνη

Αλάτι

Μια πρέζα ζάχαρη

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Ετοιμάζουμε πρώτα τη μαρινάδα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα μαζί με 2-3 κουταλιές της σούπας νερό. Σε ένα σκεύος βάζουμε τα μανιτάρια, τη μελιτζάνα και την πιπεριά και περιχύνουμε από πάνω το μείγμα της μαρινάδας. Ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε στο ψυγείο, καλυμμένο για 1 ώρα.

Βήμα2

Βάζουμε ελάχιστο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το κάρυ. Μόλις βγουν τα αρώματα ρίχνουμε το μείγμα λαχανικών που έχουμε στο ψυγείο μαζί με τη μαρινάδα. Μαγειρεύουμε για 7-8 λεπτά και προσθέτουμε την ντομάτα και το ξυλάκι κανέλας.

Βήμα3

Σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά περίπου σε χαμηλή φωτιά. Κλείνουμε το μάτι, προσθέτουμε τη μουστάρδα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σταθεί λίγο το φαγητό προτού σερβίρουμε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *