Loader

Νηστίσιμες σαλτσάτες μελιτζάνες

2013-05-29
  • Servings: 2
  • Prep Time: 1:10 ω
  • Cook Time: 40λ
  • Ready In: 2:20 ω
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά

1μεγάλη μελιτζάνα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια

1πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μεγάλα κομμάτια

1φλ.μανιτάρια κομμένα σε φέτες

1μεγάλο κρεμμυδι ψιλ/νο

1μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κύβους

1ξυλάκι κανέλας

1/2κ.γλ.κάρυ σκόνη

1κ.γλ.μουστάρδα

Αλατοπίπερο

Φρέσκα κρεμμύδια και μαϊντανός ψιλ/νος για το σερβίρισμα

Για την μαρινάδα

1/4φλ.ξύδι balsamico

4σκελ.σκόρδο ολόκληρες

1κ.γλ.ginger σκόνη

2κ.σ.λάδι

1κ.γλ.κόλιαντρος σκόνη

1κ.γλ.κύμινο

1/2κ.γλ.κουρκουμάς

1κ.γλ.garam masala

1/2κ.γλ.τσίλι σκόνη

Αλάτι

Μια πρέζα ζάχαρη

Method

Step 1

Ετοιμάζουμε πρώτα τη μαρινάδα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα μαζί με 2-3 κουταλιές της σούπας νερό. Σε ένα σκεύος βάζουμε τα μανιτάρια, τη μελιτζάνα και την πιπεριά και περιχύνουμε από πάνω το μείγμα της μαρινάδας. Ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε στο ψυγείο, καλυμμένο για 1 ώρα.

Step 2

Βάζουμε ελάχιστο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το κάρυ. Μόλις βγουν τα αρώματα ρίχνουμε το μείγμα λαχανικών που έχουμε στο ψυγείο μαζί με τη μαρινάδα. Μαγειρεύουμε για 7-8 λεπτά και προσθέτουμε την ντομάτα και το ξυλάκι κανέλας.

Step 3

Σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά περίπου σε χαμηλή φωτιά. Κλείνουμε το μάτι, προσθέτουμε τη μουστάρδα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σταθεί λίγο το φαγητό προτού σερβίρουμε.

 

Κατηγορία Συνταγής: Ετικέτες: , , Συστατικά: , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *