Loader

Μωβ πατατοσαλάτα με ανθότυρο και ξερά φρούτα

2014-06-12
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 20λ
  • Έτοιμο σε: 35λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

27/6/14

Άκουσον άκουσον που θα έλεγε και η γιαγιά μου : Μωβ πατατοσαλάτα με ανθότυρο και ξερά φρούτα. Απλά φανταστική ή μήπως βασιλική, μιας και σύμφωνα με τον ορισμό του χρώματος θεωρείται βασιλικό και ευγενές!

purpleslddriedfruits (1) purpleslddriedfruits (7)

Συστατικά

  • 300gr. Μωβ πατάτες ή γλυκοπατάτες
  • 2 μέτρια καρότα τριμμένα
  • 80gr. Ανθότυρο
  • ¼ του φλιτζανιού διάφορα ξερά φρούτα, της επιλογής μας , ψιλοκομμένα
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 ½ κουταλιά ελαιόλαδο
  • Ξύδι balsamico ή κρέμα balsamico
  • Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε ή τις ψήνουμε με την φλούδα. Τις κόβουμε σε κομμάτια της αρεσκείας μας και τις βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τα καρότα, τα φρέσκα κρεμμύδια και τα ξερά φρούτα.

Βήμα 2

Ραντίζουμε με το λάδι και το λίγο από το balsamico και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε και μεταφέρουμε σε βαθύ μπολ ή πιατέλα. Διασκορπίζουμε το ανθότυρο και ραντίζουμε αν θέλουμε με επιπλέον λάδι ή ξύδι για το σερβίρισμα. Τρώγεται χλιαρή ή κρύα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *