Loader

Μυρωδάτοι γίγαντες με μυζήθρα

2013-07-28
  • Χρόνος προετοιμασίας: 60λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 60λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

200γρ.γίγαντες μουλιασμένοι αποβραδίς
1κρεμμύδι
1πράσο
2κρεμμυδάκια φρέσκα
150γρ.σπανάκι
1/2ματσάκι άνηθος
10λιαστές ντομάτες
Λάδι
Αλατοπίπερο
1φλ.μυζήθρα θρυμματισμένη

Οδηγίες

Βήμα 1

Βράζουμε τους γίγαντες σε μπόλικο καθαρό νερό και τους ξαφρίζουμε αν χρειαστεί. Θέλουν περίπου 1 ωρίτσα. Πολτοποιούμε το κρεμμύδι, τα πράσο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο στο multi. Χοντροκόβουμε το σπανάκι με τα χέρια μας. Βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε όλα τα χορταρικά μας να μαλακώσουν. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νεράκι. Αλατοπιπερώνουμε και κατεβάζουμε από το μάτι. Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες ολόκληρες και την μυζήθρα. Μόλις βράσουν οι γίγαντες τους σουρώνουμε, κρατώντας λίγο από το ζουμάκι τους. Τα μεταφέρουμε σε ένα πυρεξάκι ή ταψάκι και ρίχνουμε και το μείγμα χορταρικών που ετοιμάσαμε. Ανακατεύουμε ελαφρά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 1 ώρα. Τρώγεται ωραία ζεστό άλλα και χλιαρό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *