Loader

Μπρόκολο σκορδάτο με ρύζι ογκρατέν

2013-07-25
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

 

Συστατικά  

 

4σκελ.σκόρδο ψιλ/νες

1/4φλ.αλεύρι

2κ.σ.βούτυρο

Λάδι και φρυγανιά για το ταψί

2φλ.γάλα

1κ.σ.μουστάρδα πικάντικη

Αλατοπίπερο

2 ½ φλ.γκούντα τριμμένο

1/3φλ.παρμεζάνα τριμμένη

2φλ.μαγειρεμένο ρύζι

3φλ.μπρόκολο βρασμένο και χωρισμένο σε φουντάκια

Οδηγίες

Βήμα 1

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Ρίχνουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε ελαφρά. Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά και ανακατεύουμε. Μόλις το απορροφήσει ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα ανακατεύοντας μέχρι να αποκτήσουμε μια απαλή μπεσαμέλ. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε αλατοπίπερο, την παρμεζάνα, τα 2φλιτζάνια γκούντα, το μπρόκολο και το ρύζι. Λαδώνουμε ένα ταψάκι και το πασπαλίζουμε με φρυγανιά. Απλώνουμε μέσα το μείγμα και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο γκούντα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 30 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και το κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *