Loader

Μπριζόλες με σκορδοβούτυρο στο τηγάνι

2014-11-11
  • Servings: 2
  • Prep Time: 15λ
  • Cook Time: 25λ
  • Ready In: 40λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

11/11/14

 Μπριζόλες με σκορδοβούτυρο στο τηγάνι. Γεύμα στα γρήγορα δηλαδή, με σπιτικά αρωματισμένο βούτυρο και πλούσια γεύση σκόρδου.

limebutterchops (1) limebutterchops (3)

Ingredients

  • 2 μπριζόλες χοιρινές λαιμού
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • Φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο
  • ¼ της κουταλιάς του γλυκού τσίλι σκόνη ή μπούκοβο
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Χυμό και ξύσμα από ένα lime

Method

Step 1

Ανακατεύουμε το βούτυρο, το σκόρδο, το τσίλι, αλατοπίπερο, το χυμό και το ξύσμα του lime και τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Τοποθετούμε σε μπολ με καπάκι τις μπριζόλες ή σε σακουλάκι και περιχύνουμε με το μείγμα σκόρδου.

Step 2

Αλείφουμε ελαφρά με τα χέρια και αφήνουμε στο ψυγείο 2-3 ώρες ή όλο το βράδυ.

Step 3

Την επόμενη ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε αντικολλητικό σκεύος με καπάκι και ακουμπάμε πάνω τις μπριζόλες. Ψήνουμε 12-13 λεπτά από κάθε πλευρά και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε ελάχιστο νεράκι.

Step 4

Τις σερβίρουμε αμέσως με συνοδευτικό της επιλογής μας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *