Loader

Μπριζόλες με μπύρα και μέλι στο τηγάνι

2015-02-03
  • Servings: 2
  • Prep Time: 15λ
  • Cook Time: 15λ
  • Ready In: 30λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

3/2/15

Μπριζόλες με μπύρα και μέλι στο τηγάνι γιατί μπορούμε να μαγειρεύουμε νόστιμο, σπιτικό φαγητό, χωρίς να χάσουμε πολύ χρόνο.

beerhoneychops (1) beerhoneychops (6)

Ingredients

  • 2-4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού, ανάλογα το μέγεθος
  • 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • ¼ του φλιτζανιού μπύρα
  • ½ κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 κύβος βοδινού ή λαχανικών
  • 1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα της αρεσκείας μας
  • 1 κουταλιά της σούπας Worcestershire sauce
  • ½ κουταλιά του γλυκού πιπεριά τσίλι, πολύ ψιλοκομμένη
  • Ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • Αλατοπίπερο

Method

Step 1

Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι και τοποθετούμε τις μπριζόλες, 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές. Τις βγάζουμε και τις κρατάμε στην άκρη. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και ρίχνουμε το σκόρδο και το τσίλι.

Step 2

Ρίχνουμε την μπύρα , ανακατεύοντας διαρκώς. Προσθέτουμε τον κύβο και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Τέλος ρίχνουμε τη μουστάρδα, το μέλι και την Worcestershire sauce.

Step 3

Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε πάλι τις μπριζόλες μέσα στο σκεύος. Μαγειρεύουμε για 13-15 λεπτά, αν θέλουμε με κλειστό καπάκι, σε μέτρια φωτιά, μέχρι α απορροφηθούν τα πολλά υγρά.

Step 4

Σερβίρουμε αμέσως με συνοδευτικό της αρεσκείας μας και διασκορπίζουμε από πάνω ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *