Loader

Μπουγιουρντί με μανιτάρια

2013-06-07
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 20λ
  • Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

2 κομμάτια, 200 γραμμ. το καθένα φέτα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες
1 μικρό ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
5-6 ασπρομανίταρα κομμένα σε λεπτές φέτες
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
2 κ.σ. μπαλσάμικο
1 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελάχιστο αλάτι
4 μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο

Οδηγίες

Βήμα 1

Θα χρησιμοποιήσουμε δύο κομμάτια αλουμινόχαρτο για κάθε μπουγιουρντί. Στρώνουμε σταυρωτά τα δύο κομμάτια αλουμινόχαρτο. Ακουμπάμε επάνω το ένα κομμάτι φέτα. Απλώνουμε σταυρωτά τα άλλα δύο φύλλα αλουμινόχαρτο και βάζουμε επάνω το δεύτερο κομμάτι φέτα. Ισομοιράζουμε στα δύο πακέτα τα υπόλοιπα υλικά: τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μοσχοκάρυδο, το μαϊντανό. Περιχύνουμε με το μπαλσάμικο, το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε τα μπουγιουρντί. Σφραγίζουμε τα μπουγιουρντί κλείνοντας σταυρωτά τα αλουμινόχαρτα. Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 20΄. Αφού τα ψήσουμε, με προσοχή τα βγάζουμε από το αλουμινόχαρτο και τα περιχύνουμε με τα υγρά ψησίματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *