Loader

Μπουγιουρντί με μανιτάρια

2013-06-07
  • Prep Time: 10λ
  • Cook Time: 20λ
  • Ready In: 30λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

2 κομμάτια, 200 γραμμ. το καθένα φέτα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες
1 μικρό ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
5-6 ασπρομανίταρα κομμένα σε λεπτές φέτες
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
2 κ.σ. μπαλσάμικο
1 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελάχιστο αλάτι
4 μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο

Method

Step 1

Θα χρησιμοποιήσουμε δύο κομμάτια αλουμινόχαρτο για κάθε μπουγιουρντί. Στρώνουμε σταυρωτά τα δύο κομμάτια αλουμινόχαρτο. Ακουμπάμε επάνω το ένα κομμάτι φέτα. Απλώνουμε σταυρωτά τα άλλα δύο φύλλα αλουμινόχαρτο και βάζουμε επάνω το δεύτερο κομμάτι φέτα. Ισομοιράζουμε στα δύο πακέτα τα υπόλοιπα υλικά: τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μοσχοκάρυδο, το μαϊντανό. Περιχύνουμε με το μπαλσάμικο, το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε τα μπουγιουρντί. Σφραγίζουμε τα μπουγιουρντί κλείνοντας σταυρωτά τα αλουμινόχαρτα. Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 20΄. Αφού τα ψήσουμε, με προσοχή τα βγάζουμε από το αλουμινόχαρτο και τα περιχύνουμε με τα υγρά ψησίματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *