Loader

Μπουγάτσα με κρέμα και ανθότυρο

2013-08-28
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 40λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 4
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

4 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

1 πακέτο φύλλο κρούστας
3φλ.γάλα
2/3φλ.σιμιγδάλι ψιλό
4αυγά
1φλ.ζάχαρη
200γρ.ανθότυρο θρυμματισμένο
4κ.σ.βούτυρο
2/3φλ.βούτυρο για το άλειμμα των φίλων
Ζάχαρη άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το γάλα. Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι , ανακατεύοντας συνεχώς. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο σε κομματάκια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη και προσθέτουμε το ανθότυρο. Κατεβάζουμε από το μίξερ και ρίχνουμε μέσα την κρέμα που ετοιμάσαμε ,ανακατεύοντας απαλά μέχρι να αποκτήσουμε μια πηχτή κρέμα. Στρώνουμε τα φύλλα σε βουτυρωμένο μακρόστενο ταψί, κρατώντας 4 για το τέλος. Ρίχνουμε μέσα την κρέμα και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Απλώνουμε από πάνω τα τελευταία φύλλα βουτυρωμένα. Γυρνάμε τις άκρες που περισσεύουν όμορφα προς τα μέσα και με ένα πινελάκι αλείφουμε την επιφάνεια ελαφρά με νεράκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40 λεπτά. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *