Loader

Μπιφτεκάκια χωρίς αυγό και γίγαντες σαλάτα

2013-08-21
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 25λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (4.8 / 5)

4.8 5 4
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

4 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

21/08/13

Πανσέληνος Αυγουστιάτικη απόψε! Για πού είστε;

Και δεν εννοώ κάποιο roof garden ξενοδοχείου..αλλά από ποιο μέρος θα την απολαύσετε;

Μπαλκονάκι, ταρατσούλα ή σε βραχάκια, με τη σκέψη πάντα στις διακοπές, για εμάς που αρνούμαστε να δεχθούμε ακόμα το «Καλό Χειμώνα» σαν πολύ πρώιμη φθινοπωρινή ευχή.

Συστατικά  

 

Για τα μπιφτέκια

½ κιλό κιμάς (μοσχαρίσιος, χοιρινός ή ανάμικτος)

1μικρό κρεμμύδι τριμμένο

¼ του φλιτζανιού φρυγανιά τρίμμα

Αλατοπίπερο

½ κουταλιά του γλυκού σόδα φαγητού

1/3 κ.γλ.κύμινο

1/4κ.γλ.κόλιανδρος σκόνη

1 ½ κ.σ λάδι και λίγο ακόμα αν χρειαστεί

Μπούκοβο ανάλογα τα γούστα

2κ.σ.φρέσκος δυόσμος ψιλ/νος

1κ.σ.φρέσκια ρίγανη ψιλ/νη

Για τη σαλάτα

1φλ. Γίγαντες βρασμένοι ή άλλα φασόλια της αρεσκείας μας ,βρασμένα ή κονσέρβα

2φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να

1ντομάτα κομμένη σε κυβάκια ή ντοματίνια κομμένα στη μέση

1/4φλ.φρέσκα μυρωδικά της αρεσκείας μας (εγώ έβαλα  δυόσμο και ρίγανη)

Πράσινη σαλάτα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Για το dressing

1/3φλ.ελαιόλαδο

2κ.γλ.ταχίνι

Χυμός ½ λεμονιού

Αλατοπίπερο

1κ.σ.ξύδι λευκό

1 ½ κ.γλ.sumac (προαιρετικά)

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια σε ένα μεγάλο μπολ με τελευταία τη φρυγανιά και το ελαιόλαδο. Τα ζυμώνουμε ώστε να ενωθούν καλά και συμπληρώνουμε επιπλέον λάδι αν είναι πολύ συμπαγή. Τα πλάθουμε στο μέγεθος της αρεσκείας μας και τα ακουμπάμε σε ταψί αντικολλητικό με λίγο νεράκι ή ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20-25 λεπτά, γυρίζοντας τα από την άλλη πλευρά στο ενδιάμεσο του ψησίματος. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά ,εκτός από την πράσινη σαλάτα, σε ένα μπολ. Χτυπάμε όλα τα υλικά για το dressing στο multi και το φυλάμε στην άκρη. Περιχύνουμε με αυτό το μείγμα φασολιών και κρατάμε λίγο για το τέλος. Για το σερβίρισμα ακουμπάμε μπόλικη πράσινη σαλάτα σε κάθε πιάτο και από πάνω διασκορπίζουμε το μείγμα φασολιών. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο dressing τη σαλάτα μας και τοποθετούμε 2-3 μπιφτεκάκια δίπλα σε αυτήν.

προσαρμογή συνταγής :

http://www.gourmetkitchentales.com/gourmet_kitchen_tales/2013/04/meatballs-koftes-bean-salad.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.