Loader

Μπεκρή μεζέ της Ζαννέτ

2013-06-14
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 1:30 ω
  • Έτοιμο σε: 1:50 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (4.5 / 5)

4.5 5 2
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

1κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
Λάδι
Αλατοπίπερο
2κ.σ.μουστάρδα
1φλ.κόκκινο κρασί
2φλ.χυμός ντομάτας
1μεγάλο κρεμμύδι ψιλ/νο
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
2φύλλα δάφνης
1ξυλαράκι κανέλλα

Οδηγίες

Βήμα 1

Σοτάρουμε το κρέας στο λάδι σε βαθιά κατσαρόλα. Ρίχνουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε όλα μαζί άλλα 5 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά. Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, την μουστάρδα και το αλατοπίπερο. Προσθέτουμε λίγο νεράκι, τα φύλλα δάφνης και το ξυλαράκι κανέλλας και σιγομαγειρεύουμε περίπου 1 ½ ώρα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νεράκι κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Βγάζουμε τα φύλλα δάφνης και την κανέλα και σερβίρουμε με ρυζάκι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *