Loader

Μπατόν σαλέ με σαφράν και καραμελωμένα αμύγδαλα

2014-01-17
  • Χρόνος προετοιμασίας: 25λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 35λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4.7 / 5)

4.7 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

17/1/14

Μπαίνω πρόσφατα σε ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς μου και βλέπω κάτι φανταστικά μπατόν σαλέ. Αυτά τα αλμυρούτσικα και αφράτα γαλλικά κουλουράκια που δύσκολα αρνείται κανείς, μέχρι να δει την τιμή τους,  15 και 16 € το κιλό και να τα αρνηθεί δια παντός. Ή απλά να επισκεφτεί το site μας και να δοκιμάσει φανταστικά μπατόν σαλέ με σαφράν και καραμελωμένα αμύγδαλα!!

Προσαρμογή συνταγής :

http://bitterbaker.com/saffron-biscotti-2/

saffron (2)saffron

Συστατικά

  • 113gr. Ηλιέλαιο ή άλλο αντίστοιχο
  • 1 αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 1gr. Ίνες σαφράν
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά του γλυκού baking powder
  • 1/3 του φλιτζανιού καραμελωμένα αμύγδαλα, χοντροτριμμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας τυρί τριμμένο της αρεσκείας μας, για το ψήσιμο (προαιρετικά)

Οδηγίες

Βήμα 1

Διαλύουμε καλά το σαφράν σε μια κουταλιά της σούπας ζεστό νερό και το ανακατεύουμε με το λάδι, πολύ καλά.

Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το baking, το αλάτι, την πάπρικα και αφού τα ανακατέψουμε , κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο. Ρίχνουμε το «λαδοσαφράν» και το αυγό , ελαφρά χτυπημένο και με καθαρά χέρια , πλάθουμε ελαφρά.

Βήμα 3

Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ζυμώνουμε λίγο να ενωθούν τα υλικά. Το μεταφέρουμε πάνω σε ένα φύλο λαδόκολλας και από πάνω του στρώνουμε ένα δεύτερο. Με τη βοήθεια του πλάστη το ανοίγουμε ελαφρά, σε πάχος όσο ½ δάχτυλο, περίπου. Αφαιρούμε την πάνω λαδόκολλα και ακουμπάμε τη ζύμη με την κάτω λαδόκολλα σε ένα ταψί.

Βήμα 4

Χαράσσουμε ελαφρά με ένα μαχαίρι, τετράγωνα κομμάτια πάνω στη ζύμη και με ένα πιρούνι πιέζουμε στο κέντρο κάθε τετράγωνου. Πασπαλίζουμε με τυρί αν θέλουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 25 λεπτά.

Βήμα 5

Χαμηλώνουμε στους 120 και ψήνουμε άλλα 10 λεπτά. Κλείνουμε το φούρνο και αφήνουμε το ταψί μέσα, όλο το βράδυ.

Βήμα 6

Την επόμενη, κόβουμε προσεχτικά , τα τετράγωνα που χαράξαμε και σερβίρουμε. Μπορούμε να τα φυλάξουμε φρέσκα 2-3 μέρες, σε σκεύος με καπάκι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *