Loader

Μπατζίνα,πίτα Θεσσαλίας

2013-06-22
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 60λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 

1 κιλό κολοκύθι πράσινο ή κίτρινη κολοκύθα
500 gr. τυρί φέτα

2 αυγά
1 φλυτζάνι γάλα εβαπορέ
3/4 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
750 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις  (περίπου)
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Αλάτι

Οδηγίες

Βήμα 1

Τρίβουμε το κολοκύθι στον τρίφτη,στο χοντρό μέρος του. Το βάζουμε σε τρυπητό,το αλατίζουμε και το αφήνουμε 1 ώρα. Κατόπιν το πατάμε με το χέρι μας να βγάλει τα υγρά του. Θρυμματίζουμε την φέτα με ένα πιρούνι και την βάζουμε σε ένα μπώλ,κρατάμε στην άκρη μία χούφτα τυρί για το τέλος. Προσθέτουμε τα αυγά,το γάλα,το ελαιόλαδο,το κολοκύθι,την φέτα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι,τόσο όσο χρειάζεται για να γίνει ένας σφιχτός χυλός,περίπου χρειάζεται η ποσότητα που σας ανέφερα,αλλά θα το δείτε κι εσείς στην εκτέλεση. Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί (κουζίνας) ρίχνουμε τον χυλό,η πίτα μας πρέπει να γίνει λεπτή! Προσθέτουμε από πάνω σε όλη την επιφάνεια,την φέτα που κρατήσαμε. Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια. Φουρνίζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *