Loader

Μπαρμπούνια με πουρέ αρακά

2013-07-23
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

 

Συστατικά  

1κιλό μπαρμπούνια καθαρισμένα
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αλατοπίπερο
Πάπρικα
Λάδι για το τηγάνισμα
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ
1/2κιλό αρακάς κατ/νος
1κλαδάκι δενδρολίβανο φρέσκο
Λάδι
Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε σε μια καθαρή σακούλα ή μπωλ με καπάκι τα ψάρια και ρίχνουμε αλεύρι,πάπρικα και αλατοπίπερο. Κλείνουμε τη σακούλα ή το μπωλ και ανακινούμε να πάει παντού το αλεύρι. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και από τις 2 πλευρές. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τον πουρέ. Τον βάζουμε σε κατσαρόλα με νερο να το καλύψει, αλάτι και το δενδρολίβανο και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 10-15λεπτά. Το στραγγίζουμε, κρατώντας λίγο από το νερό που έβρασε. Το βάζουμε στο multi μαζί με το δενδρολίβανο, λίγο ακόμα αλάτι, πιπέρι, λάδι και το νερό που κρατήσαμε και το πολτοποιούμε. Το μεταφέρουμε σε μπωλ. Σερβίρουμε τα ψαράκια μας με τον πουρέ αρακά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *