Loader

Μπαρμπούνια με καραμελωμένα φασολάκια

2013-07-24
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 20λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

1 κιλό μπαρμπούνια
Αλεύρι
Αλατοπίπερο
Πάπρικα
Λάδι για το τηγάνισμα
ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ
400γρ.φασολάκια βρασμένα
Λάδι
Πιπέρι
1 κρεμμύδι ψιλ/νο
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
1/2φλ.ζάχαρη καστανή
3κ.γλ.σόγια σος
Χυμό από 1 λεμόνι

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε τα μπαρμπούνια σε μια σακούλα. Ρίχνουμε αλεύρι, αλατοπίπερο και πάπρικα. Την ανακινούμε καλά και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τα φασολάκια. Βάζουμε λίγο λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Σωτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και ρίχνουμε και τα φασολάκια. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Την αφήνουμε να λιώσει και ρίχνουμε τη σόγια και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε και αφήνουμε 5-10 λεπτά μέχρι να καραμελώσει. Σερβίρουμε τα μπαρμπούνια συνοδευόμενα από τα καραμελωμένα φασολάκια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.