Loader

Μπακαλιάρος σύβραση στο φούρνο

2013-07-23
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 35λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

 

Συστατικά  

700γρ.μπακαλιάρος (2κομμάτια)
Λάδι
1μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
2σκελ.σκόρδο ολόκληρες
1/2φλ.λευκό κρασί
1ντομάτα τριμμένη
2δαφνόφυλλα
1/2κ.γλ.μπαχάρι σκόνη
1/2φλ.σταφίδες ξανθές
1/4φλ.κουκουνάρι
Αλατοπίπερο
Αλεύρι

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρολίτσα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα, το αλατοπίπερο, το μπαχάρι και τα δαφνόφυλλα. Μόλις απορροφηθούν τα πολλά υγρά κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το κουκουνάρι και τις σταφίδες. Τα μεταφέρουμε όλα σε ταψί. Αλευρώνουμε τον μπακαλιάρο και τον χώνουμε ανάμεσα στη σάλτσα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 35 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε ζεστό με κουταλιές από τη σάλτσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.