Loader

Μπακαλιάρος πλακί με σταφίδες

2015-03-18
  • Servings: 4
  • Prep Time: 20λ
  • Cook Time: 60λ
  • Ready In: 1:20 ω
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

21/3/15

Μπακαλιάρος πλακί με σταφίδες για το τραπέζι της 25ης Μαρτίου για να απολαύσουμε μαζί με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί και εορταστική ατμόσφαιρα.

 codplaki (1) codplaki (5)

Ingredients

  • 1 κιλό παστός μπακαλιάρος ξαλμυρισμένος
  • 3-4 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο κομμένα σε φέτες
  • ¼ του φλιτζανιού μαύρη σταφίδα
  • Μια πρέζα κανέλα
  • Μια πρέζα μπαχάρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 φλιτζάνι ντοματάκια κονκασέ
  • ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • Ντοματάκια κομμένα στη μέση ή ροδέλες ντομάτας για την επικάλυψη
  • Ροδέλες πιπεριάς για την επικάλυψη (προαιρετικά)
  • Λίγη φρυγανιά τρίμμα για την επικάλυψη

Method

Step 1

Σε ένα φαρδύ σκεύος ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τις σταφίδες, το μπαχάρι, την κανέλα, αλατοπίπερο και τα φύλλα δάφνης.

Step 2

Ρίχνουμε το σκόρδο και μετά από 1 λεπτό το κονκασέ και 1 φλιτζάνι νερό. Σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά.

Step 3

Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε ψηλό πυρίμαχο σκεύος και ακουμπάμε από πάνω τον μπακαλιάρο, καθαρισμένο και κομμενο σε κομμάτια. Απλώνουμε από πάνω τα ντοματίνια ή τις ντομάτες και τις πιπεριές και πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά. Πασπαλίζουμε με λίγο εξτρά πιπέρι.

Step 4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45-50 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *