Loader

Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

2017-05-23
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 25λ
  • Έτοιμο σε: 35λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 8
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

8 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

  • Εύκολες φλωρεντίνες

Με  τον ίδιο τρόπο που φτιάξαμε το λεμονάτο κοτόπουλο με κριθαράκι και ελιές φτιάχνουμε και ψάρι. Λεμονάτος μπακαλιάρος με κριθαράκι και ελιές ή ότι άλλο φιλέτο ψαριού προτιμάτε και δεν θα ξέρετε ποιο από τα δυο πιάτα να αγαπήσετε περισσότερο.

 

Συστατικά

  • 2 φιλέτα μπακαλιάρου ή άλλου ψαριού κομμένα σε κομμάτια
  • ¾ του φλιτζανιού κριθαράκι μέτριο
  • Αλατοπίπερο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη ή 1 κουταλιά του γλυκού ξερή
  • Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ½ λεμόνι κομμένο σε φετάκια
  • ¼ του φλιτζανιού ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι, ολόκληρες ή ροδέλες

Οδηγίες

Βήμα 1

Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι και ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε βαθύ αντικολλητικό σκεύος. Το αφήνουμε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές, περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά και το βγάζουμε στην άκρη.

Βήμα 2

Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε το κριθαράκι, το νερό και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά.

Βήμα 3

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ψάρι, ανακατεύουμε ξανά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15 λεπτά.

Βήμα 4

Ρίχνουμε το ψάρι και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο χλιαρό νερό για να μείνει το κριθαράκι ζουμερό και να μην κολλήσει στο σκεύος για να μαγειρέψουμε άλλα 5 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.