Loader

Μπακαλιάρος γεμιστός με πλιγούρι και βερίκοκα

2013-07-24
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 1:30 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

100γρ.πλιγούρι
3μπακαλιαράκια περίπου 500γρ.
1 κρεμμύδι ψιλ/νο
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
Λάδι
Αλατοπίπερο
2κ.σ.τζίντερ σκόνη
1κ.γλ.κανέλα
Ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια
12βερίκοκα αποξηραμένα

Οδηγίες

Βήμα 1

Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε το πλιγούρι και το μαγειρεύουμε για 15 λεπτά. Το σουρώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα αντικολλητικό βάζουμε λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Πασπαλίζουμε με το τζίντζερ και την κανέλα και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε το ξύσμα και το χυμό των λεμονιών, καθώς και τα βερύκοκα. Προσθέτουμε το πλιγούρι , ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε το ψάρι σε ταψί και γεμίζουμε το κενό που κάνει κάτω από το κεφάλι που έχουμε κόψει. Ότι περισσέψει από γέμιση την ρίχνουμε στο ταψί. Ρίχνουμε λάδι και αλατοπιπερώνουμε, καθώς και ένα ποτήρι νερό. Αν χρειαστεί θα συμπληρώσουμε στο ψήσιμο. Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στος 200C για 1 ώρα. Έπειτα βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, χαμηλώνουμε στους 180C και ψήνουμε άλλα 40 λεπτά. Σερβίρουμε με τη γέμιση στο πλάι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.