Loader

Μπάμιες chips

2014-09-21
  • Servings: 4
  • Prep Time: 25λ
  • Cook Time: 45λ
  • Ready In: 1:10 ω
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

27/9/14

Μπάμιες chips γιατί τρώγονται με το χέρι και είναι εξίσου τραγανά με τα πατατάκια. Δεν θυμίζει σε τίποτα γεύση μπάμιας αλλά έχει όλα τα θρεπτικά της στοιχεία. Επιπλέον είναι ψημένες στο φούρνο κάτι που τις κάνει επιπλέον υγιεινές σαν σνακ ή συνοδευτικό. Ετοιμάζουμε μια γρήγορη σος της επιλογής μας και παρακολουθούμε την αγαπημένη μας σειρά ή ταινία, γλείφοντας τα δάχτυλα μας.

ovenfriedokra (1) ovenfriedokra (5)

Ingredients

  • 1/2 φλιτζάνι ξινόγαλα
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο
  • 1 κουταλιά του γλυκού Tabasco ή κατά βούληση
  • 1/2 κιλό μπάμιες καθαρισμένες
  • 3/4 του φλιτζανιού καλαμποκάλευρο
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές της σούπας καλαμποκέλαιο

Method

Step 1

Ανακατεύουμε το ξινόγαλα, με το tabasco, αλατοπίπερο και το σκόρδο σε ένα μπολ. Ρίχνουμε μέσα τις μπάμιες και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 15 λεπτά.

Step 2

Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ταψί και την αλείφουμε με το λάδι. Ανακατεύουμε τα δυο είδη αλευριού και αλευρώνουμε τις μπάμιες αφού τις τινάξουμε ελαφρά από το μείγμα που τις μαρινάραμε.

Step 3

Τις τοποθετούμε πάνω στη λαδόκολλα και τις ψήνουμε στο γκριλ στους 150C για 35-45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Πασπαλίζουμε με επιπλέον αλατοπίπερο, αν θέλουμε και σερβίρουμε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *