Loader

Μοσχαράκι υψηλής γαστρο- νομίας

2014-03-08
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 2:00 ω
  • Ωρα μαγειρέματος: 2:00 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (3.7 / 5)

3.7 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

8/3/14

Μοσχαράκι υψηλής γαστρο- νομίας , φίλες και φίλοι για σήμερα καθότι θα σιγοψηθεί πανέμορφα, που αλλού; στη γάστρα!  Αν και για να είμαι ειλικρινής σήμερα οι φίλες της παρέας θα πρέπει να «κρεμάσουν» τους σκούφους τους, όπως μου αρέσει να λέω τις φορές που δεν έχω όρεξη να μπω στην κουζίνα για κανένα λόγο. Και αν δεν έχετε ακόμα αποστηθίσει την ημέρα, σας υπενθυμίζω πως σήμερα 8 Μαρτίου, είναι η μέρα της γυναίκας. Της μητέρας, της γιαγιάς, της αδελφής, της συζύγου, της αγαπημένης, της γειτόνισσας και όλες τις γυναίκες ανά την υφήλιο που μαζί δεν κάνετε και χώρια δεν μπορείτε, αγαπητοί μας άντρες και που θα έπρεπε να χαίρουν το σεβασμό και την εκτίμηση που τους αναλογεί, 365 ημέρες το χρόνο. Το σημερινό φαγάκι όμως, είναι τόσο εύκολο, που γιατί όχι, μπορούν να το ετοιμάσουν οι κύριοι της παρέας του ZannetCooks.Χρόνια πολλά γυναίκες.. απολαύστε τη μέρα όπως εσείς θέλετε!

gastronomias (5) gastronomias (6)

Συστατικά  

600gr. μοσχαρίσιο φιλέτο ή μπριζόλα χωρίς κόκαλο

1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για το ψήσιμο στη γάστρα

1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

½ φλιτζάνι διάφορες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες ή νοστιμιά πιπεριάς

10-12 ντοματίνια κομμένα στη μέση ή ολόκληρα, ανάλογα το μέγεθος

12 μανιτάρια κομμένα στη μέση ή ολόκληρα ανάλογα το μέγεθος

Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε το κρέας σε ένα μπολ και το αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε το κρασί και το λάδι και ανακινούμε να πάνε παντού τα υλικά. Τα αφήνουμε στο ψυγείο από 2 ώρες ως και όλο το βράδυ.

Βήμα 2

Την επόμενη στραγγίζουμε το κρέας από τη μαρινάδα και κρατάμε την μαρινάδα στην άκρη.

Βήμα 3

Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και ρίχνουμε το κρέας να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.

Βήμα 4

Το βγάζουμε και το ακουμπάμε στο κέντρο της γάστρας. Συμπληρώνουμε λίγο ακόμα λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και τα ντοματίνια και ανακατεύουμε.

Βήμα 5

Ρίχνουμε τη μαρινάδα και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε τα υλικά να χλιαρύνουν λίγο. Τα ρίχνουμε πάνω στο κρέας και ραντίζουμε με λίγο ακόμα λάδι.

Βήμα 6

Κλείνουμε τη γάστρα με το καπάκι και ψήνουμε στο φούρνο στους 180C για περίπου 2 ώρες αφήνοντας τη ξεσκέπαστη 10-15 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του.

Βήμα 7

Το σερβίρουμε ζεστό με τα λαχανικά και σάλτσα από τη γάστρα ενώ για επιπλέον απαιτητικές καταστάσεις συνοδευόμενο με άγριο ρύζι, πατάτες τηγανητές ή πουρές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *