Loader

Μοσχαράκι με αρακά της Ζαννέτ

2013-06-09
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 1:30 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

800γρ.μοσχάρι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια

2μέτρια καρότα κομμένα σε ροδέλες

1μεγάλη κόκκινη πιπεριά κομμένη σε φέτες

1 ½ φλ.αρακάς (κατ/νος)

1φλ.χυμός ντομάτας

1ντομάτα τριμμένη

½ κ.γλ.μπούκοβο ή όσο αντέχετε

3φλ.ζωμός κρέατος

3φύλλα δάφνης

1μεγάλο κρεμμύδι ψιλ/νο

6σκελ.σκόρδο ψιλ/νες

1φλ.ροζέ κρασί

Λάδι

Αλατοπίπερο

 

Οδηγίες

Βήμα 1

Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το κρέας, να πάρει χρώμα απ’ όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε να τσιγαριστού και αυτά ελαφρά. Ρίχνουμε το ζωμό και τα δαφνόφυλλα και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και τη φρέσκια ντομάτα και αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 ώρα. Ρίχνουμε την πιπεριά, το μπούκοβο, τα καρότα και βράζουμε άλλα 15 λεπτά. Τέλος ρίχνουμε τον αρακά και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε, ραντίζουμε με λίγο λάδι, ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό 10 λεπτά πριν σερβίρουμε. Το σερβίρουμε ζεστό με συνοδευτικό της αρεσκείας μας ή μόνο του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *