Loader

Μοσχαράκι λεμονάτο με ελιές

2013-06-12
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 1:30 ω
  • Έτοιμο σε: 1:50 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

 

Συστατικά  

700γρ.μοσχάρι ελιά σε κύβους
Λάδι
1κλωναράκι θυμάρι
1/2φλ.κρασί λευκό
2λεμόνια- το χυμό τους
Αλατοπίπερο
4πιπεριές κέρατο ολόκληρες
1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
2σκελ.σκόρδο ολόκληρες
Λίγο αλεύρωμα για το αλεύρωμα του κρέατος
15ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι
1κ.γλ.τζίντζερ
Φέτα θρυμματισμένη για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα. Αλευρώνουμε ελαφρά τα κομμάτια του κρέατος και τα σοτάρουμε μαζί με το σκόρδο και τις πιπεριές . Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σβήνουμε με το κρασί και το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το τζίντζερ και το θυμάερι. Συμπληρώνουμε νεράκι να καλύψει το κρέας μας και σιγοβράζουμε 1 ½ ώρα. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με ρυζάκι ή πουρέ και τη σαλτσούλα του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *