Loader

Μοσχάρι με σκούρα κοκκινιστή σάλτσα

2014-10-31
  • Servings: 2-3
  • Prep Time: 2:20 ω
  • Cook Time: 50λ
  • Ready In: 3:10 ω
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 6
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

6 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

31/10/14

Μοσχάρι με σκούρα κοκκινιστή σάλτσα. Ένα κατά τα λοιπά κλασικό κοκκινιστό κρεατάκι, προσαρμοσμένο για τα διατροφικά γούστα του καλού μου.

Μαρινάρισμα σε σόγια για να αποκτήσει έντονη γεύση, χρώμα και άρωμα, χωρίς να το καταλάβει κανείς.

darksaucebeef (1) darksaucebeef (3)

Συστατικά  

500gr. Μοσχάρι, κομμένο σε κύβους

1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο

1 ½ κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας

1 ½ φλιτζάνι ζωμός

Αλατοπίπερο

¼ της κουταλιάς του γλυκού τσίλι σκόνη ή όσο μας αρέσει

 Για τη μαρινάδα:

2 κουταλιές της σούπας soya sauce

1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη

1/3 της κουταλιάς του γλυκού πιπέρι

Method

Step 1

Ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας και περιχύνουμε με αυτήν το κρέας που έχουμε βάλει σε μπολ με καπάκι. Το φυλάμε στο ψυγείο 2-3 ώρες ή όλο το βράδυ.

Step 2

Την επόμενη ζεσταίνουμε το λάδι σε σκεύος της αρεσκείας μας και σοτάρουμε το κρεμμύδι να γυαλίσει. Προσθέτουμε το κρέας, στραγγισμένο από τη μαρινάδα, χωρίς να τηνπετάξουμε.

Step 3

Μόλις πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές, ρίχνουμε τα υγρά της μαρινάδας, το τσίλι, λίγο αλατοπίπερο και τον πελτέ διαλυμένο στο ζωμό. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 45-50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αν χρειάζεται προσθέτουμε επιπλέον ζωμό ή νερό.

Step 4

Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *