Loader

Μοσχάρι με σάλτσα ουίσκι μανιτάρια και σπανάκι

2013-07-26
  • Χρόνος προετοιμασίας: 50λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 30λ
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά  

300γρ.μοσχάρι (2μικρά φιλέτα)
1πατάτα
Βούτυρο
Λάδι
Αλατοπίπερο
1φλ.μανιτάρια σε φέτες
1/2φλ.σπανάκι
50ml ουίσκι
150ml κρέμα γάλακτος
1/2φλ.ζωμό κρέατος
1κ.γλ.μαιντανός ψιλ/νος

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Βρέχουμε ελαφρά τα φιλέτα και τα πασπαλίζουμε με μπόλικο αλατοπίπερο. Καίμε το αντικολλητικό τηγάνι και κατόπιν ρίχνουμε λίγο λάδι , τα μανιτάρια και τα φιλέτα. Τα ψήνουμε 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά γυρίζοντας τα προσεχτικά να μην χαθεί το πολύ αλατοπίπερο από πάνω τους. Κατεβάζουμε τη φωτιά και τα κρατάμε σε ζεστό μέρος. Βράζουμε την πατάτα και την λιώνουμε με ένα πιρούνι. Ρίχνουμε μια κουταλιά βούτυρο, αλατοπίπερο και τον μαιντανό και τα ανακατεύουμε καλά. Αχνίζουμε με λίγο νερό το σπανάκι και του ρίχνουμε μια κουταλίτσα βούτυρο και αλατοπίπερο. Τα αφήνουμε 3-4 λεπτά στη φωτιά να ψηθεί το σπανάκι και να απορροφηθούν τα υγρά. Τέλος ετοιμάζουμε τη σάλτσα ουίσκι. Ρίχνουμε σε κατσαρολάκι το ουίσκι και αφού ζεσταθεί καλά ρίχνουμε το ζωμό. Τα βράζουμε μαζί 4-5 λεπτά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει. Για το σερβίρισμα βάζουμε ένα τσέρκι για να έχει σχήμα ο πουρές μας και τον ρίχνουμε εκεί μέσα. Αν δεν έχετε τσέρκι βάλτε το σε μπολάκι και αναποδογυρίστε το στο πιάτο, όπως σας έκανε η μαμά το ρυζάκι. Από πάνω απλώνουμε όμορφα το μισό σπανάκι και γύρω τους ακουμπάμε το φιλέτο και διασκορπίζουμε τα μανιτάρια. Περιχύνουμε με τη σάλτσα ουίσκι και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *